Mausteiden säilytys ja käyttö

Mausteiden käytössä ja säilyttämisessä tulee muistaa, että niiden aromit ovat herkästi haihtuvia. Paras paikka säilytykselle on tiiviisti suljettu pakkaus, joka on valolta, lämmöltä ja kosteudelta suojattu.

Aromien säilymisessä ja vapautumisessa on suuria eroja riippuen siitä, onko kysessä kokonaiset/jauhetut mausteet vai yrtit. Kokonaiset mausteet säilyttävät aromit parhaiten, mutta niistä aromit kuitenkin vapautuvat ruokaan hitaasti, jolloin maku on hyvä tarkistaa valmistuksen eri vaiheissa ja tarvittaessa jopa poistaa ylimääräiset mausteet. Jauhetuista mausteista maku vapautuu nopammin, minkä vuoksi ne sopivatkin paremmin ruokiin, jotka eivät vaadi pitkää kypsennysaikaa. Yrttien käytössä on muistettava, että ne eivät kestä pitkää kuumennusta. Tämän vuoksi ne kannattaa lisätä ruokiin vasta noin 15 minuuttia ennen ruoan valmistumista. Ennen käyttöä yrtit voi hienontaa kämmenpohjassa.

Capsi-tuoteperheestä löydät laajan valikoiman erilaisia mausteita ja yrttejä sekä pippureita moniin käyttötarkoituksiin. Valikoimassa on lisäksi kiinnostavia, helppokäyttöisiä etnisiä seoksia sekä useita vähäsuolaisia ja täysin suolattomiakin seoksia. Suurtalouksien käyttöön tarkoitetuissa seoksissa ei ole käytetty aromivahventeita.